WMO 2019

geplaatst in: Uncategorized | 0

Bureau Revenu is reeds in 2015 samenwerkingsovereenkomsten in het kader van de ‘Wet Maatschappelijke Ondersteuning’ aangegaan met verschillende gemeenten in West- en Midden-Brabant. Het betreft hier de gemeenten Breda, Gilze en Rijen, Alphen Chaam en Baarle-Nassau.

Per 1 april 2019 worden hieraan nog een zestal gemeenten aan toegevoegd die gebruik kunnen maken van het ‘zorgaanbod Begeleiding’ van Bureau Revenu.

Op die datum treedt de Overeenkomst Regionale Inkoop WMO begeleiding met Regio Hart van Brabant in werking. Tot deze regio behoren de gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg.

Het zorgaanbod van Bureau Revenu omvat alle leefdomeinen binnen de WMO begeleiding. Denk hierbij aan wonen,  financiën, regie op eigen leven, maatschappelijke participatie, gezin en huiselijke relaties en sociaal netwerk.

Ook is het mogelijk om met een PGB (persoonsgebonden budget) de diensten van Bureau Revenu in te kopen. Met een PGB bent u in staat de WMO zorg autonoom te organiseren.

Voor zowel zorg in natura (ZIN) als voor een PGB kan bij de eigen gemeente een indicatieaanvraag worden ingediend. Deze aanvraag wordt o.a. beoordeeld op basis van de informatie uit het zogenaamde ‘keukentafelgesprek’. Desgewenst staat Bureau Revenu u terzijde gedurende deze aanvraagprocedure

Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie en advies.
Revenu staat graag tot uw beschikking.